De 34 de ani o școală de afaceri pentru generația tânără din România!

Informatică economică – când succesul stă într-o linie de cod

Cuvinte precum Software, Programare sau Baze de Date îți stârnesc interesul și curioziozitatea?

Te-ai întrebat vreodată cum au fost făcute toate aplicațiile super utile pe care le ai în telefon? Ba mai mult, ți-ar plăcea să știi să proiectezi și să creezi chiar tu un program?

Ești pasionat de algoritmi și crezi că matematica stă la baza tuturor lucrurilor? Sau ești prima persoană la care apelează prietenii ca să le instalezi un program? 

În acest caz, cariera ta se află dincolo de o linie de cod.

Informatica economică este un domeniu complex, ce reunește două domenii fascinante: informatică și economie. Ambele iți provoacă imaginația, gândirea strategică și analitică, și crează premisele unei cariere într-un domeniu aflat în trend: programarea.

Chiar dacă pare complicat, atunci când iți plac provocările s-ar putea să fie chiar super distractiv.

Este unul dintre domeniile în care trebuie să alegi cu pasiune, pentru că pasiunea îți deschide, în acest caz, o întreagă rețea de informații extrem de bine structurate, vei folosi limbaje ce par a fi de pe altă planetă și vei crea chiar tu programe pe care alți oameni se vor baza în viața de zi cu zi.

Pe măsură ce omenirea evoluează, în viața noastră, a tuturor, tehnologia își face simțită din ce în ce mai mult prezența. Cu toții ne dorim să pierdem cât mai puțin timp, făcând lucrurile mult mai repede și eficient.

Cum ar fi fost dacă la înscrierea la facultate, ar fi trebuit să completezi tone de date în registre vechi și greoaie, plus câteva cereri scrise după dictare? Ar fi fost groaznic!

Câtă satisfacție simte, oare, cel sau cei care au creat un program, un soft care să poată genera automat astfel de informații, cu doar câteva taste apăsate? Cam câtă satisfacție simte și un student care crează primul său program.

Alegând specializarea Informatică Economică, din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, vei învăța, înainte de toate, să gândești analitic, funcțional și să găsești un scop pentru tot ceea ce urmează să creezi. Diferitele limbaje de programare îți vor permite să aplici tot ceea ce înveți și să creezi programe cu real impact pentru mediul economic.

De la administrația publică, la companiile private, toți utilizează astfel de softuri care să permită o gestionare eficientă a activității și să reducă consumul de resurse, iar efortul tău este întotdeauna răsplătit pe măsură.

Ce spui? Treci dincolo de linia de cod și îți construiești o carieră cu posibilități nelimitate de a evolua?    

Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor aniversează anul acesta 30 de ani de existență, confirmând în tot acest timp că este un nume cu rezonanță în rândul învățământului economic universitar din România, furnizând servicii educaționale de cea mai bună calitate.

În curând vor începe înscrierile pentru anul universitar 2020-2021, iar o nouă serie de studenți va intra în această fascinantă lume a afacerilor. Dacă iți place să faci planuri și apoi să le urmezi, dacă crezi că ești un bun strateg dar poți fi și creativ în același timp, cu siguranță vei fi în locul potrivit.

Vrei să fii studentul nostru?

Completează formularul de înscriere.

Ne găsești pe

Most Popular

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA


#studentlafeaa

Ultimele articole

Primii pași în viața de student

Te pregătești pentru noul rol de student? Cei care spun că este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții nu exagerează deloc! Te așteaptă