De 34 de ani o școală de afaceri pentru generația tânără din România!

De ce să alegi o carieră în domeniul economic

Cu atâtea facultăți și specializări disponibile, înțelegem că poate fi dificil să-ți alegi calea. Însă dacă ești convins că îți dorești o carieră frumoasă, care să-ți permită să duci un stil de viață echilibrat și să-ți ofere satisfacție profesională, îți recomandăm să te îndrepți spre domeniul economic.

În continuare, îți vom enumera doar câteva motive pentru care o carieră în domeniul economic ar putea fi cea mai bună alegere pentru tine.

Ai multe oportunități de angajare

Din păcate, unele specializări îți oferă oportunități limitate de angajare. Oricât de interesante sau fascinante ar fi unele subiecte, precum istorie sau filosofie, aplicabilitatea lor în viața reală este redusă. Însă în domeniul economic ai șanse foarte mari să găsești joburi faine, interesante, care te provoacă zilnic și te fac să devii mai curios despre lumea din jur.

Poți gestiona contabilitatea unor firme, poți implementa strategii de marketing, poți activa în domeniul creditelor bancare, poți să dezvolți afaceri, să construiești branduri sau să faci audituri financiare. Ai o mulțime de variante la dispoziție, în funcție de interesele tale și de specializarea pe care o alegi.

De asemenea, dacă urmezi cursurile unei facultăți de economie, poți deprinde abilități foarte importante, care sunt ușor transferabile și pot fi aplicate într-o mulțime de contexte profesionale: gândire critică, abilități de documentare, comunicare, analiza datelor, time management, problem-solving și așa mai departe.

Domeniul economic este un domeniu la mare căutare

Trăim într-un sistem economic capitalist, iar în acest moment există o mare cerere pe piață de specialiști care pot să ajute companiile să-și crească profitul, să-și loializeze clienți sau pur și simplu să rămână relevanți pe piață.

Competiția este acerbă în zilele noastre, iar firmele au nevoie de oameni specializați pe mai multe segmente pentru a se dezvolta:

  • promovare produse și servicii;
  • gestionare bugete;
  • consultanță financiară;
  • întocmire bilanțuri contabile;
  • optimizare baze de date;
  • etc.

Astfel, șansele să-ți construiești o carieră de succes în acest domeniu sunt foarte mari, dacă ești dornic să înveți și să te dezvolți profesional.

E un domeniu bine-plătit

Dacă îți dorești suficienți bani să ai un apartament drăguț, să călătorești prin lume și să-ți permiți să duci o viață frumoasă, domeniul economic este locul ideal pentru tine. Este un domeniu bine plătit, iar mare parte dintre companii oferă salarii competitive, fiind constant în căutare de oameni buni pentru a le ocupa pozițiile vacante.

În plus, este un domeniu în continuă dezvoltare. Tot mai multe companii internaționale își deschid filiale în România, mai ales în orașele mari (București, Cluj, Timișoara, Iași) și angajează minți strălucite chiar de pe băncile facultății.

De când cu pandemia însă, având în vedere adoptarea unui nou stil de muncă (remote / hybrid), poți lucra pentru aceste companii și de la distanță. Astfel, salariul tău poate fi mult peste media orașului în care locuiești, ceea ce îți permite să economisești bani și să ai o situație financiară foarte bună chiar din primii ani de carieră.

Înveți cum funcționează lumea

Să știi cum funcționează piața concurențială, cum sunt aplicate taxele, ce sunt politicile guvernamentale și cum influențează acestea viața noastră cotidiană, care este comportamentul consumatorilor, ce este inflația, cum să-ți investești banii și așa mai departe, te vor ajuta să ai o privire de ansamblu asupra lumii și să iei decizii informate.

Știi și tu vorba aia, ”Knowledge is power”. În domeniul economic această expresie se potrivește perfect, pentru că vei avea acces la informații care te vor ajuta în toate aspectele vieții tale.

În plus, atunci când activezi în domeniul economic, ești implicat direct în sistemul care determină viitorul societății. Astfel, ai ocazia de a face schimbări importante, de a contribui la modul în care următoarele generații se vor raporta la piața muncii și la sistemele financiare implementate. 

Desigur, depinde de rolul pe care îl ocupi și de senioritate, însă pe parcursul carierei tale vei putea fi pus în situația de a lua decizii importante, care pot schimba traiectoria lumii cum o știm noi astăzi.

Poți schimba viețile oamenilor din jur, poți ajuta societatea să evolueze, poți implementa politici publice (dacă ajungi în parlament sau în instituții publice), să modelezi piața muncii și modul în care angajații sunt tratați etc. Practic, ai șansa să construiești un viitor în care ți-ai dori să trăiești și tu și următoarele generații care vor veni.

Ce zici, te-am convins să alegi o carieră în domeniul economic?

Ne găsești pe

Most Popular

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA


Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
#studentlafeaa

Ultimele articole

Primii pași în viața de student

Te pregătești pentru noul rol de student? Cei care spun că este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții nu exagerează deloc! Te așteaptă