FEAA Galați - De 30 de ani o școală de afaceri pentru generația tânără din România!

Contabilitatea – cartea de vizită a unei afaceri performante

Fun fact: știai că “bookkeeping” (un termen din contabilitate) este singurul cuvânt din limba engleză care conține trei seturi consecutive a câte două litere identice, scrise fară cratimă? Interesant, nu-i așa?

Ți s-a părut amuzant să te trezești uneori cu buzunarele pline de bonuri făcute ghemotoc? Te-ai întrebat vreodată la ce folosesc și de ce ți le tot oferă comercianții?

Contabilitatea este o știință exactă. O știință a cifrelor, la fel ca matematica, unde unu plus unu trebuie să facă mereu doi.

Practic, contabilitatea este cartea de vizită cu care un antreprenor sau o companie se prezintă în fața unor instituții, pentru a arăta succesul sau insuccesul afacerii sale. Iar acele bonuri, pe care nici tu nu le iei de fiecare dată, stau la baza înregistrării datelor contabile.

În esență, contabilitatea este chiar frumoasă și simplă, pentru că te transformă într-un om al cifrelor, rațional, te învață să găsești logica fiecărei acțiuni pe care o faci și să te poți ghida după niște norme bine stabilite. Partea frumoasă este că nu poți lăsa loc de interpretări.  

Sigur ai auzit, măcar întâmplător, de activ și pasiv, de debit și credit, de furnizori și clienți. Super, ai aflat deja elementele principale ale contabilității.

Acum, când tehnologia oferă atât de mult suport în păstrarea evidențelor, când registrele contabile nu se mai scriu de mână, este o adevărată placere să completezi fișiere online în sisteme informatice specializate, iar la final să ai un raport complet.

În cadrul specializării Contabilitate și Informatică de Gestiune înveți despre cum să pui toate cifrele în ordine, să știi mereu ce ai de făcut pentru a fi mai eficient, și este o ușă deschisă spre numeroase oportunități de gestionare a unei afaceri. 

Într-o afacere profitabilă, cu o structură stabilă, se vor putea lua mereu măsuri concrete și corecte doar cu ajutorul unui contabil care ține mereu pasul cu ultimele noutăți din domeniu și care poate fi un partener de încredere al unui bun manager.  

La finalul studiilor, vei putea înțelege noțiuni complexe de audit financiar, de politici contabile, dar și de prețuri și concurență și vei putea să acționezi cu ușurință în oricare domeniu financiar-contabil.

Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor aniversează anul acesta 30 de ani de existență, confirmând în tot acest timp că este un nume cu rezonanță în rândul învățământului economic universitar din România, furnizând servicii educaționale de cea mai bună calitate.

În curând vor începe înscrierile pentru anul universitar 2020-2021, iar o nouă serie de studenți va intra în această fascinantă lume a afacerilor. Dacă iți place să faci planuri și apoi să le urmezi, dacă crezi că ești un bun strateg dar poți fi și creativ în același timp, cu siguranță vei fi în locul potrivit.

Vrei să fii studentul nostru?

Completează formularul de înscriere.

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#studentlafeaa

Ultimele articole

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA