FEAA Galați - De 30 de ani o școală de afaceri pentru generația tânără din România!

Management – calea de la planificare, la strategie și succes

Ai o mulțime de idei, iar în planul tău pe următorii cinci ani se află cel puțin un start-up înființat?

Te-ai visat vreodată stând la un birou frumos, dintr-o clădire înaltă cu pereții din sticlă, iar pe ușă să scrie mare MANAGER?

Cuvinte de genul CEO, CFO, CIO, COO ți se par interesante și ai căutat cel puțin o dată pe Google să afli ce înseamnă?

Dacă cel puțin una dintre întrebări iți pare cunoscută, felicitări! Ești unul dintre tinerii cu viziune care nu se tem să își urmeze planurile. 

În ultimii șapte ani, au fost înființate peste 8700 de start-up-uri, doar din finanțare europeană. Adică tineri că tine au primit bani că să își pună ideile în practică. Foarte tare! Însă, ca să reușești, este necesar să fii un manager super bun.

Se spune că Managementul este, în primul rând, arta de a lucra cu oamenii, de a-i coordona eficient și de a fi non-stop în mijlocul lor, nu pe margine. Acestea sunt skill-uri sau abilități pe care le dobândești printr-o structură de cursuri relevante, alese cu grijă și bine structurate.

Mediul de afaceri este extrem de complex, având o structură deosebit de specifică, de la domeniu la domeniu și chiar de la țară la țară. Cunoașterea acestor particularități poate face diferența dintre un success răsunător și încă o afacere nou înființată. Într-un fel discuți cu un CEO European despre o viitoare colaborare și altfel te adresezi unui Manager din Japonia sau unui Șeic din Emirate. Fiecare este un bun manager, cu o înțelegere foarte bună a mediului de afaceri, dar cu o viziune influențată de cultura locală – pe care trebuie să o cunoști.

Oamenii nu schimbă compania, schimbă managerul!

Un bun manager își va pune întotdeauna pe primul loc resursa umană, considerată cea mai importantă resursă pentru o afacere de succes. De ce? Pentru că atunci când oamenii se simt cu adevărat apreciați, dau tot ce au mai bun, sunt performanți și productivi și vor rămâne lângă un manager bun indiferent de situație. Iar o companie cu angajați motivați nu doar financiar, se va afla mereu în top.

Însă, mai presus de orice altă abilitate, managerul va fi mereu un bun strateg. Managementul este strategie pură, ca la jocurile video, când trebuie să înțelegi, să anticipezi și să acționezi pentru a-ți învinge adversarii. 

Managementul este o injecție cu adrenalină care nu îți dă voie să simți vreodată plictiseala. În cei trei ani de studiu de specialitate în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, ai ocazia să experimentezi chiar tu cum este să deții puterea, să te lupți pentru supremație, să faci strategii și analize și, de ce nu, să transformi o idee de afacere într-un plan de afacere pentru următorul start-up de succes.

Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor aniversează anul acesta 30 de ani de existență, confirmând în tot acest timp că este un nume cu rezonanță în rândul învățământului economic universitar din România, furnizând servicii educaționale de cea mai bună calitate.

În curând vor începe înscrierile pentru anul universitar 2020-2021, iar o nouă serie de studenți va intra în această fascinantă lume a afacerilor. Dacă iți place să faci planuri și apoi să le urmezi, dacă crezi că ești un bun strateg dar poți fi și creativ în același timp, cu siguranță vei fi în locul potrivit.

Vrei să fii studentul nostru?

Completează formularul de înscriere.

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#studentlafeaa

Ultimele articole

Alimentația Publică – provocarea serviciilor personalizate

Îți place să ieși cu prietenii la o cafea? Îți place să stai la terasă dar simți că uneori lipsește ceva, că cei de acolo nu se implică suficient și deja știi ce ai fi făcut tu diferit? Ai un plan ca în maxim 5 ani să îți deschizi propria ta cafenea, sau poate un

Afaceri internaționale – O carieră fără granițe

Cu siguranță ai auzit și tu sloganul “sunt cetățean European și am drepturi”. Uneori folosit pentru lucruri serioase, alteori folosit în meme-uri pe Facebook, acest slogan este, cât se poate de adevărat. Ai visat vreodată să lucrezi în companii mari, internaționale, în sedii aflate în orașe care de care mai fascinante? Este dreptul tău să

Contabilitatea – cartea de vizită a unei afaceri performante

Fun fact: știai că “bookkeeping” (un termen din contabilitate) este singurul cuvânt din limba engleză care conține trei seturi consecutive a câte două litere identice, scrise fară cratimă? Interesant, nu-i așa? Ți s-a părut amuzant să te trezești uneori cu buzunarele pline de bonuri făcute ghemotoc? Te-ai întrebat vreodată la ce folosesc și de ce

Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor – Arta de a lucra cu oamenii

Te-ai gândit vreodată ce tare ar fi să devii călător profesionist? Să străbați lumea în lung și-n lat, să trăiești realitatea din fiecare loc în care ajungi și să aduni amintiri memorabile, este o parte din jobul unui profesionist în turism. Te-ai gândit măcar o dată, cum ar fi să lucrezi la magazinul X? Sau

Finanțe și Bănci – Învață jocul banilor

Ai avut vreodată o pușculiță în care ai pus toți banii primiți de la rude, sau alocația, sau banii strânși la joburi de vară? Ți-ai făcut măcar o dată planuri să îți cumperi ceva, și a trebuit să strângi bani pentru asta? Sau și mai bine, ai luat vreodată un “credit” de la părinți (gen,

Informatică economică – când succesul stă într-o linie de cod

Cuvinte precum Software, Programare sau Baze de Date îți stârnesc interesul și curioziozitatea? Te-ai întrebat vreodată cum au fost făcute toate aplicațiile super utile pe care le ai în telefon? Ba mai mult, ți-ar plăcea să știi să proiectezi și să creezi chiar tu un program? Ești pasionat de algoritmi și crezi că matematica stă

Scroll to Top

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA