De 34 de ani o școală de afaceri pentru generația tânără din România!

Management – calea de la planificare, la strategie și succes

Ai o mulțime de idei, iar în planul tău pe următorii cinci ani se află cel puțin un start-up înființat?

Te-ai visat vreodată stând la un birou frumos, dintr-o clădire înaltă cu pereții din sticlă, iar pe ușă să scrie mare MANAGER?

Cuvinte de genul CEO, CFO, CIO, COO ți se par interesante și ai căutat cel puțin o dată pe Google să afli ce înseamnă?

Dacă cel puțin una dintre întrebări iți pare cunoscută, felicitări! Ești unul dintre tinerii cu viziune care nu se tem să își urmeze planurile. 

În ultimii șapte ani, au fost înființate peste 8700 de start-up-uri, doar din finanțare europeană. Adică tineri că tine au primit bani că să își pună ideile în practică. Foarte tare! Însă, ca să reușești, este necesar să fii un manager super bun.

Se spune că Managementul este, în primul rând, arta de a lucra cu oamenii, de a-i coordona eficient și de a fi non-stop în mijlocul lor, nu pe margine. Acestea sunt skill-uri sau abilități pe care le dobândești printr-o structură de cursuri relevante, alese cu grijă și bine structurate.

Mediul de afaceri este extrem de complex, având o structură deosebit de specifică, de la domeniu la domeniu și chiar de la țară la țară. Cunoașterea acestor particularități poate face diferența dintre un success răsunător și încă o afacere nou înființată. Într-un fel discuți cu un CEO European despre o viitoare colaborare și altfel te adresezi unui Manager din Japonia sau unui Șeic din Emirate. Fiecare este un bun manager, cu o înțelegere foarte bună a mediului de afaceri, dar cu o viziune influențată de cultura locală – pe care trebuie să o cunoști.

Oamenii nu schimbă compania, schimbă managerul!

Un bun manager își va pune întotdeauna pe primul loc resursa umană, considerată cea mai importantă resursă pentru o afacere de succes. De ce? Pentru că atunci când oamenii se simt cu adevărat apreciați, dau tot ce au mai bun, sunt performanți și productivi și vor rămâne lângă un manager bun indiferent de situație. Iar o companie cu angajați motivați nu doar financiar, se va afla mereu în top.

Însă, mai presus de orice altă abilitate, managerul va fi mereu un bun strateg. Managementul este strategie pură, ca la jocurile video, când trebuie să înțelegi, să anticipezi și să acționezi pentru a-ți învinge adversarii. 

Managementul este o injecție cu adrenalină care nu îți dă voie să simți vreodată plictiseala. În cei trei ani de studiu de specialitate în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, ai ocazia să experimentezi chiar tu cum este să deții puterea, să te lupți pentru supremație, să faci strategii și analize și, de ce nu, să transformi o idee de afacere într-un plan de afacere pentru următorul start-up de succes.

Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor aniversează anul acesta 30 de ani de existență, confirmând în tot acest timp că este un nume cu rezonanță în rândul învățământului economic universitar din România, furnizând servicii educaționale de cea mai bună calitate.

În curând vor începe înscrierile pentru anul universitar 2020-2021, iar o nouă serie de studenți va intra în această fascinantă lume a afacerilor. Dacă iți place să faci planuri și apoi să le urmezi, dacă crezi că ești un bun strateg dar poți fi și creativ în același timp, cu siguranță vei fi în locul potrivit.

Vrei să fii studentul nostru?

Completează formularul de înscriere.

Ne găsești pe

Most Popular

Fii student la FEAA și obține la final mai mult decât o diplomă

Completează formularul de mai jos și fă primul pas în a fi student la FEAA


Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
#studentlafeaa

Ultimele articole

Primii pași în viața de student

Te pregătești pentru noul rol de student? Cei care spun că este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții nu exagerează deloc! Te așteaptă